Eerste Achterhoekse Nightwalk loopt door Groenlo en Grolse bedrijven.

Stel je voor: met honderden mede-wandelaars loop je in het donker door de oude stad van Groenlo en dwars door een aantal gave bedrijven. De Lionsclub Groenlo-Slingelanden organiseert vrijdagavond 16 september a.s. de allereerste Nightwalk in de Achterhoek. Een kaartje kost 7,50 (ter plekke 10 euro). Daarmee steun je het goede doel: muziekonderwijs bereikbaar maken voor álle kinderen. Laarberg is trots sponsor van dit mooie initiatief.  

Om half acht in de avond wordt het startschot gegeven in de sfeervolle oude Calixtusbasiliek. Daar is tevens de finish. Deelnemers krijgen van de organisatie speciale verlichting en lopen vervolgens een route van negen kilometer. Deze loopt door het historische gedeelte van ‘Grolle’ én dwars door meerdere bedrijven in Groenlo en op bedrijventerreinen Den Sliem en Laarberg. 

Kijk binnen bij de mooiste bedrijven

Theo Helmers, lid van de Lionsclub en mede-organisator over wat er te zien zal zijn: “Bedrijven openen letterlijk hun deuren; de voordeur, de achterdeur en je loopt er dwars doorheen. Alles is te zien. Vanaf de Calixtusbasiliek wandelen we over het Scoutingterrein naar Den Sliem en Laarberg. Daar zien we Welgro (bulkwagens), Veld Koeltechniek, autodemontagebedrijf Klein Gunnewiek, Fijnder, WSI Installatietechniek en Binx van binnen. Bij Harmat Verhuur maken we een sanitaire stop waarna we bij De Klok dranken even rustig een drankje doen. Alles bij de prijs inbegrepen. Nadat we door Gelre Metaal, Pfeifer en Roumaat zijn gewandeld gaan we de oude stad in. Over de wallen van Groenlo, door het verzorgingshuis en dansclub City Lido. Waar niet zoveel te zien is langs de route, staan nog wat amusante verrassingen.” 

Goed doel: muziekonderwijs voor iedereen

De muzikale acts die de wandelaars aanmoedigen, passen perfect bij het goede doel. De volledige opbrengst gaat namelijk naar SMOOG, de stichting die muziekonderwijs bereikbaar maakt voor alle kinderen. De organisatie door de Lionsclub Groenlo-Slingelanden verloopt totaal vrijwillig. Helmers: “Elke cent gaat naar het goede doel. De organisatiekosten houden we zo klein mogelijk, door met gesloten beurs te handelen en sponsoren te werven.” Een van die sponsoren is bedrijventerrein Laarberg. Directeur Joost Okkema: “Wij vinden dit een prachtig doel en stimuleren graag initiatieven die de Achterhoek van haar beste kant laten zien. En de Nightwalk doet dat zeker!” In dat kader geeft Laarberg op haar Facebookpagina gratis setjes van twee tickets weg. 

  

Jaarlijks terugkerend event

De Lionsclub verwacht 16 september ongeveer 800 wandelaars te mogen verwelkomen aan de start. “Dan zouden wij deze Achterhoekse primeur ook een succes mogen noemen. We willen van de Nightwalk een jaarlijks terugkerend evenement maken. Steeds in een andere stad en op andere (bedrijfs)locaties, waarbij gemeente Berkelland ook zeker zal worden aangedaan.”   

Start en tickets

Alle deelnemers verzamelen om 19:00 uur in de oude Calixtus basiliek in Groenlo. Tickets kunnen voortijdig voor € 7,50 worden gekocht bij Slijterij Antonius in Groenlo en alle kantoren van Steentjes in Groenlo, Lichtenvoorde, Eibergen en Ruurlo. Op de avond zelf bedragen de kosten € 10,00 per kaart. De prijs is inclusief verlichting en een consumptie. 

Twee tickets winnen?

Ga naar het bericht op de Facebookpagina van Laarberg, volg onze pagina en tag iemand in je reactie waarmee je graag de Nightwalk wil lopen. (Zo groeit ons aantal volgers en kunnen we omwonenden van Laarberg gemakkelijker informeren.) Dinsdag 13 september a.s. maken we de winnaars op Facebook bekend.  

 

Klik hier voor meer informatie over de Nightwalk Groenlo.   

 

Wij hopen je te zien!