Laarberg host kennisevent DE KRACHT VAN DE REGIO

Vaktitel BT en Gebiedsonderneming Laarberg organiseren het kennis- en netwerkevent ‘De kracht van de regio – naar een nog productievere Achterhoek’. Het event vindt plaats op Laarberg zelf, op 18 januari 2023. Een relevante bijeenkomst voor bestuurders, ondernemers en ambassadeurs uit de hele Achterhoek en daarbuiten.

Waarom dit event?

De Achterhoek bruist van de economische activiteit en toch staat de economische ontwikkeling van de regio continu onder druk staat. We vormen een hoogwaardige industrieel cluster met een wereldwijde afzet en tegelijkertijd blijft de arbeidsproductiviteit in de Achterhoek achter bij het landelijk gemiddelde. Op grond van het aantal patenten is de Achterhoek de tweede innovatie-regio van Nederland na Eindhoven. Maar juist de jonge generatie die nodig is voor vernieuwing, trekt nog altijd weg. Bovenop al die uitdagingen, komt de energieproblematiek en -transitie. Lokaal geproduceerde duurzame energie stuit vooralsnog op congestie op het net en op wettelijke beperkingen die gelden voor lokale energie-uitwisseling.

Maar deze regio staat nooit stil. Samen kunnen bestuurders en ondernemers de kracht van de Achterhoek aanboren om al die uitdagingen aan te gaan. Om dat te stimuleren, hebben wij dit event mede georganiseerd.

  • Wat: Kennis- en netwerkevent ‘De kracht van de regio – naar een nog productievere Achterhoek’
  • Wanneer: Woensdagmiddag 18 januari 2023
  • Waar: BINX Smartility, Bolwerk 2, Regionaal Bedrijvenpark Laarberg, Groenlo
  • Voor wie: gemeentelijke- en provinciale ambtenaren, (inter)regionale bedrijven en andere organisaties, plus iedereen die zich met de ontwikkeling van de regio bezighoudt.
  • Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden
  • Aanmelden: https://kennislab.typeform.com/to/FMPszEsM


Bron: 8RHK, Susan Heimplaetzer

Wat je kunt verwachten

Tijdens het kennis- en netwerkevent ‘De kracht van de regio – naar een nog productievere Achterhoek’, op woensdagmiddag 18 januari 2023 op Bedrijventerrein Laarberg leer je onder meer:

  • Welke kansen er liggen om talent te binden en te borgen voor de regio;
  • Welke kansen specialisten zien om de arbeidsproductiviteit in de regio te vergroten;
  • Hoe bedrijven en bedrijventerreinen ondanks netcongestie toch kunnen verduurzamen, met Smart Energy Hubs;
  • Hoe de Achterhoek een nóg betere propositie kan maken als hoogwaardige industrie-regio

Programma (onder voorbehoud)

Kijk voor het actuele programma op Laarberg – De kracht van de regio (bt-media.nl)

Meer informatie en aanmelden, kan hier: https://bt-media.nl/event/laarberg/