Unieke kansen
voor ambitieuze ondernemers

Ondernemers die bewust willen groeien krijgen hier zeldzame kansen. Zoals ondersteuning van een team specialisten, grote maatwerk kavels met de hoogste milieucategorie in de wijde omgeving, circulaire afvalstromen en duurzame energie – onder meer opgewekt in ons eigen solarpark – en dito brandstoffen. En dankzij de unieke erfpachtmogelijkheid kunnen bedrijven een eigen pand realiseren zonder de grond te hoeven kopen.

Vrij ondernemen zonder rompslomp, maar mét respect voor je omgeving. Het kan op Laarberg.

Erfpacht

Hoge milieucategorie

Groot in maatwerk

Unieke erfpachtmogelijkheid

Aangezien veel baanbrekende innovaties komen van startups of jonge bedrijven, bieden Laarberg en de gemeente Oost Gelre een unieke erfpachtconstructie. Dit geeft bedrijven de kans om een eigen bedrijfspand te realiseren, zonder de grond te hoeven kopen. Deze huren zij tegen gunstige voorwaarden van de gemeente die daarmee de bedrijvigheid in de regio stimuleert. Laarberg helpt bij het opstellen van alle contracten en vergunningen. Ondernemers kunnen zo hun tijd en middelen investeren in hun bedrijfsvoering en het terrein wordt zo een accelerator voor Oost Nederland.

Eigen pand bouwen, zonder de grond te kopen. Het kan op Laarberg.

Voordelen

1 Eigen pand bouwen 
2 Grond huren tegen gunstige voorwaarden
3 Laarberg ontzorgt bij de aanvraag
Hoge milieucategorie

Duurzaam groeien, ook in hoge milieucategorie

Ons groen ingerichte park biedt kavels van allerlei formaten en met de hoogste milieucategorieën in de wijde omgeving. Tot en met milieucategorie 5.1. Uiterst geschikt voor circulaire ondernemingen, maar ook handel, transport en de maak- en technische industrie zijn goed vertegenwoordigd.
De Gebiedsonderneming en Vereniging van Eigenaren stimuleren actief smart en circulair ondernemen en gezamenlijke duurzame innovaties. En dat werkt. Want de ondernemers hier willen geen onderdeel zijn van het probleem, maar van de oplossing.

Bewust groeien. Het kan op Laarberg.

Voordelen

1 Grote kavels met milieucategorie t/m 5.1
2 Duurzame voorzieningen
3 Innovatieve samenwerkingen
Groot in maatwerk

Vrij ondernemen, ondersteuning op maat

Geen droom is gelijk, geen behoefte hetzelfde. Logisch: onderscheidend vermogen is een randvoorwaarde voor succesvol ondernemen. Gebiedsonderneming Laarberg begrijpt dat. Daarom kan je op ons bedrijventerrein in overleg je kavel selecteren, de grootte ervan bepalen en wij helpen je met al het andere. Want bij een nieuwe bedrijfslocatie komen veel zaken kijken waarvan je als ondernemer waarschijnlijk geen kennis hebt. Bij Laarberg staat er een team ruimtelijk, financieel en juridisch specialisten voor je klaar. Zo gaat de planvorming, vergunningaanvraag of een erfpachttraject een stuk sneller. En kan jij je tijd steken in ondernemen en groeien.

Vrij ondernemen, zonder rompslomp. Het kan op Laarberg.

Voordelen

1 Kies zelf je kavel(grootte)
2 Kavelindeling op maat
3 Ontvang ondersteuning naar behoefte
Erfpacht

Kavels op Laarberg

Laarberg is de ideale plek voor succesvolle bedrijven die door willen groeien, ambitieuze startups en bedrijven veel ruimte nodig hebben om hun huidige activiteiten (t/m milieucategorie 5.1) uit te voeren. Ons terrein biedt een gevarieerd aanbod aan kavels vanaf ca. 5.000 m2. De exacte grootte en de indeling bepalen we samen. Team Laarberg ondersteunt je bij het maken van de beste kavelkeuze, ideale indeling en bij de aanvraag van vergunningen of een erfpachtconstructie. Neem gerust contact op voor meer informatie.  

Verken de interactieve plattegrond om te zien waar de mogelijkheden nog onbegrensd zijn, welke kavels nog beschikbaar zijn en wie je nieuwe buren kunnen worden.

Laatste update: 29 juni 2022

Let op: bovenstaande kaart kan afwijken van de realiteit. Ben je geïnteresseerd in een kavel? Neem dan altijd vrijblijvend contact met ons op.

  • Beschikbaar
  • Gereserveerd
  • Op termijn beschikbaar
  • Beschikbaar via derden
  • Uitgegeven
Interesse aangeven

Team

Thijs HuibertsProjectsecretaris en junior adviseur. Ondersteunt en coördineert lopende projecten. Faciliteert en denkt mee vanuit geografische achtergrond.
John BerendsenDirectievoerder civiele zaken. Schakel tussen Laarberg en de gemeente, verantwoordelijk voor stroomlijnen openbare ruimte op civiel gebied.
Robert FreriksProjectleider civiele werken en werkvoorbereiding. Kennis van onder andere kavelpaspoorten, hoogteplannen en civiele ontwerpen.
Edwin HondorpStedenbouw. Bewaakt de beeldeenheid en -kwaliteit op het bedrijventerrein. Ontwikkeling voor toekomstbestendiger Laarberg, groenplan, beplanting.
Henk HoogmoedFinancieel directeur. Overziet projecten strategisch en financieel. Stimuleert/faciliteert, maakt keuzes en risicoanalyses.
Liesbeth KatsDirectie-/projectsecretaris. Spil in alles. Baken van informatie.
Steven NijlandToezichthouder civiele werken, eerste aanspreekpunt voor aannemers
Joost OkkemaAlgemeen directeur Gebiedsontwikkeling. Behoudt het overzicht, houdt de kerndoelen in het oog, bouwt het team, hakt knopen door, is eindverantwoordelijke.
Geesje RietveldVerantwoordelijk voor communicatie, content, media rondom Laarberg richting stakeholders.
Marjan SchuitemaFinanciën. Verantwoordelijk voor grondexploitatie, kwartaalrapportages, facturering, financieringsbehoeften en leningportefeuille.
Judith WoolderinkRuimtelijke procedures en vergunningen. Juridische steunpilaar.

Nieuws

Gamp ebiz gedijt in de wereld achter webshops

Gamp ebiz, een jong en ambitieus bedrijf, bouwt een nieuw pand op bedrijventerrein Laarberg. Dat was hoognodig. Steeds meer webshops kloppen aan bij het Groenlose bedrijf voor hun complete e-fulfilment; dat wil zeggen inslag, opslag, orderpikken en klantenservice. Operationeel manager Coco van Megen: “Met het nieuwe magazijn van bijna 50.000 m3 zitten we straks ruim in ons jasje. In dit pand kunnen we nog drie verdiepingen realiseren, elk goed voor 820 m2 opslagcapaciteit. De komende jaren kunnen wij groeien.”

Laarberg host kennisevent DE KRACHT VAN DE REGIO

Vaktitel BT en Gebiedsonderneming Laarberg organiseren het kennis- en netwerkevent ‘De kracht van de regio – naar een nog productievere Achterhoek’. Het event vindt plaats op Laarberg zelf, op 18 januari 2023. Een relevante bijeenkomst voor bestuurders, ondernemers en ambassadeurs uit de hele Achterhoek en daarbuiten.

HAND Hemelvaart op Laarberg ‘waanzinnig’ succes

Met een mooie mix van bezoekers uit Groenlo maar ook ver daarbuiten, was het technofestival volgens de organisatie een prachtige eerste editie. HAND Hemelvaart was een spin-off van het Have a Nice Day Festival dat al jaren plaatsvindt op unieke locaties in deze regio.

Energy Point Laarberg is paradepaardje van Kuster Energy

Echt succesvolle ondernemers zien grote ontwikkelingen voordat anderen die zien en spelen daarop in voordat anderen dat durven. Kuster Energy, voorheen Kuster Olie, is zo’n onderneming. Het eerste Nederlandse oliebedrijf dat groene brandstoffen aanbood en dat slim combineerde met een aantrekkelijke, zakelijke horeca-accommodatie.

BINX Smartility en Gebiedsontwikkeling Laarberg verkennen mogelijkheid bedrijfshotel

Ondernemers Bart Wopereis en Bas Hommelink van BINX Smartility verkennen momenteel de behoefte aan, en haalbaarheid van, een bedrijfshotel op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

GelrePost blijft groeien, door slimme keuzes en een beetje door corona

Van Lichtenvoorde verhuizen naar Laarberg is een hele stap, maar GelrePost heeft er hele goede redenen voor. Het bedrijf groeit de laatste jaren namelijk als kool. Door slimme keuzes te maken en door de flinke stijging in het aantal pakketbezorgingen in coronatijd. Dat laatste heeft GelrePost - als lokale DHL CityHub - geen windeieren gelegd, zo vertelt eigenaar Thorsten Beerten.

Bestemmingsplan uitbreiding Laarberg-Noord goedgekeurd door gemeenteraad

De gemeenteraad van Oost Gelre heeft ingestemd met het bestemmingsplan voor de uitbreiding van bedrijventerrein Laarberg Noord. "Dit is goed nieuws voor ambitieuze ondernemers en de regio. Er is behoefte aan meer ruimte voor bedrijven; dit besluit is gunstig voor het vestigingsklimaat van Oost Gelderland", aldus Joost Okkema van Gebiedsonderneming Laarberg.

Nieuwe showroom, werkplaats én groot magazijn voor aNivo

Laarberg heeft door haar ligging niet alleen voordelen voor bedrijven die veel met transport te maken hebben. Willie Vogteloo is eigenaar van aNivo, leverancier van zonweringen, gordijnen, buitendeuren en nog veel meer.

Ten Kate Vetten is al een eeuw circulair

Afval bestaat eigenlijk niet meer, zelfs niet als het gaat om dierlijke producten. Dat bewijst Ten Kate Vetten met hun ingenieuze manier om nuttige stoffen te winnen uit restproducten.

Vacature: Gebiedsonderneming Laarberg B.V. zoekt lid RvC uit Berkelland

In verband met het vertrek van een lid van de Raad van Commissarissen van de Gebiedsonderneming Laarberg B.V. is zij op zoek naar een kandidaat met economische binding met de gemeente Berkelland.

Gewild bij ondernemers: duurzaam bedrijventerrein Laarberg breidt uit

Het bruist op Laarberg. Op dit veelzijdige, regionale bedrijventerrein midden in de Achterhoek en vlakbij de Duitse grens vonden al veel ambitieuze bedrijven hun nieuwe vestigingsplek.

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo behaalt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo heeft het certificaat in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald.

WSi Techniek: ‘Dat onze ambitieuze medewerkers hier in de regio hun uitdaging kunnen vinden, doet veel’

WSi Techniek, een van de eerste ‘bewoners’ van bedrijventerrein Laarberg, koos voor Groenlo als centrale vestigingsplaats voor meerdere bedrijven.

Flexibiliteit en ondernemersgeest houden De Klok Dranken gezond

Eén van de eerste bedrijven die zich op Laarberg vestigden, is De Klok Dranken. Als dochteronderneming van Grolsch is deze drankengroothandel welbekend in de omgeving en met de vestiging in Groenlo valt er dan ook van alles op zijn plek.

Wanneer evenementenbranche weer losbarst, heeft Harmat Verhuur alle ruimte om te groeien

Sommige bedrijven op Laarberg hebben meer last van de coronamaatregelen dan andere. Harmat Verhuur heeft er absoluut veel last van.

Neetron Logistics sorteert voor op toekomstige uitbreiding

Logistiekbedrijf Neetron Logistics is de afgelopen jaren flink gegroeid. Deze stijgende lijn wil het bedrijf voortzetten op Laarberg.

Ten Damme breidt gestaag uit op Laarberg

Ten Damme levert houtvezel en zaagsel, maar ook stro en fourage, biomassa en houtpellets. Het is een circulair bedrijf dat restproducten van andere bedrijven omzet in waardevolle producten.

“Om hoog in de Top 10 te blijven, moeten we blijven groeien. Dat kan op Laarberg.”

Klein Gunnewiek staat in de Top 10 van circulaire autodemontagebedrijven. Omdat schaalvergroting een must is om relevant te blijven, verhuist het familiebedrijf binnenkort naar een nóg groter perceel op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek

Met Mueller staat op Laarberg een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek. De bouw is een knappe samenwerking van de bouwer Heembouw, Mueller en installateur De Groot.

Lees meer

Joost Okkema – Directeur

Neem contact op

Heb je vragen? Laat het ons weten: wij nemen graag contact met je op.