Neetron Logistics sorteert voor op toekomstige uitbreiding

Logistiekbedrijf Neetron Logistics is de afgelopen jaren flink gegroeid. Deze stijgende lijn wil het bedrijf voortzetten. Laarberg, bedrijventerrein in Groenlo bij de Duitse grens, is daarvoor de ideale plek, vertelt mede-eigenaar Roy Janssen: “We hebben veel betere aanrijtijden, een perceel dat groot genoeg is voor onze ambities en een Gebiedsonderneming die helpt onze plannen te realiseren.”

Stevig bedrijf na 20 jaar bestaan

De oprichtingsdatum van Neetron Logistics is fraai: 1 januari 2000. De naam is een samentrekking van Needse Transport Onderneming; het begon allemaal in Neede met één enkele vrachtwagen voor de pallethandel. Door de goede en snelle service die het bedrijf bood, groeide het gestaag en de werkzaamheden veranderden. In 2007 besloot Neetron zich 100% te richten op beroepsgoederenvervoer. Tien jaar stapte Roy Janssen in als mede-eigenaar. Inmiddels is het bedrijf een volwaardige logistiek partner voor transport en expeditie, koel- en containervervoer, warehousing, maar ook de inklaring en afhandeling van containers. Inmiddels bestaat het wagenpark uit 15 trekkers en 17 opleggers. Om nog verder te kunnen groeien, is de verhuizing naar Laarberg een logische stap.

Ruimte om te bouwen én perfecte ligging

“Laarberg is één van de weinige plekken in de regio waar je een relatief groot stuk industriegrond kunt bemachtigen,” aldus Roy Janssen. “Als transportbedrijf hebben wij veel ruimte nodig om in het weekend ons wagenpark te stallen. Bovendien willen we in de toekomst nog verder uitbreiden. Daarom kwamen we al snel in gesprek met Gebiedsonderneming Laarberg.” Dat er op Laarberg nog geen transportbedrijf gevestigd was, is een buitenkans voor Neetron Logistics. Alle bedrijven op Laarberg hebben immers behoefte aan transport en dus is het netwerkpotentieel groot. Ook de ligging van het bedrijvenpark een grote plus, vertelt Roy Janssen: “De nieuwe N18 is voor ons enorm belangrijk. Laarberg heeft een eigen aansluiting. We gaan er behoorlijk op vooruit qua locatie, in vergelijking met de aanrijtijden van onze ritten vanaf Rotterdam naar Duitsland.”

Groei in drie stappen

Als alles volgens plan verloopt, is Neetron Logistics rond oktober 2021 gevestigd op Laarberg. In eerste instantie komt er een bedrijfshal van 2500 m2, ruimte waaraan direct behoefte is. Er is echter een aanvraag gedaan voor een bedrijfshal van 4000 m2 om alvast voor te sorteren op de nabije toekomst. Neetron voorziet een mooie toekomst op Laarberg.

Goede samenwerking

De samenwerking met Gebiedsonderneming Laarberg verloopt heel goed. Roy Janssen: “Als ik zie hoeveel ondersteuning wij van ze krijgen bij het realiseren onze plannen, kan ik niet anders dan mijn pet afnemen. Ze willen ons overal mee helpen, bijvoorbeeld door de bouwaanvraag te toetsen met het bestemmingsplan of het leggen van lijntjes naar de andere ondernemers op het park. De samenwerking bevalt ons nu al erg goed en we zijn er nog niet eens gevestigd.”

Deel dit op social media!

Meer nieuws

Gewild bij ondernemers: duurzaam bedrijventerrein Laarberg breidt uit

Het bruist op Laarberg. Op dit veelzijdige, regionale bedrijventerrein midden in de Achterhoek en vlakbij de Duitse grens vonden al veel ambitieuze bedrijven hun nieuwe vestigingsplek.

Flora en Fauna floreren op Laarberg

Bedrijventerrein Laarberg is een duurzaam en circulair bedrijventerrein dat niet alleen veel doet voor zijn ondernemers, maar ook voor de flora en fauna.

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo behaalt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo heeft het certificaat in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald.

WSi Techniek: ‘Dat onze ambitieuze medewerkers hier in de regio hun uitdaging kunnen vinden, doet veel’

WSi Techniek, een van de eerste ‘bewoners’ van bedrijventerrein Laarberg, koos voor Groenlo als centrale vestigingsplaats voor meerdere bedrijven.

Flexibiliteit en ondernemersgeest houden De Klok Dranken gezond

Eén van de eerste bedrijven die zich op Laarberg vestigden, is De Klok Dranken. Als dochteronderneming van Grolsch is deze drankengroothandel welbekend in de omgeving en met de vestiging in Groenlo valt er dan ook van alles op zijn plek.

Wanneer evenementenbranche weer losbarst, heeft Harmat Verhuur alle ruimte om te groeien

Sommige bedrijven op Laarberg hebben meer last van de coronamaatregelen dan andere. Harmat Verhuur heeft er absoluut veel last van.

Vragen en antwoorden over de ‘mestvergister’ op Laarberg

Vragen en antwoorden over de ‘mestvergister’ op Laarberg. Windvision geeft zelf antwoorden op vragen waar nog onduidelijkheid over kan zijn.

Ten Damme breidt gestaag uit op Laarberg

Ten Damme levert houtvezel en zaagsel, maar ook stro en fourage, biomassa en houtpellets. Het is een circulair bedrijf dat restproducten van andere bedrijven omzet in waardevolle producten.

Nieuwe weg Panneman duurzaam aangelegd

Binnenkort is de Panneman open voor gebruik. Deze weg verbindt de Noord- en Zuidgang en is met een duurzaam asfaltmengels aangelegd.

Jury Circular Economy Award: ‘Laarberg zet heel lovenswaardige stappen’

Laarberg zat samen met InnoFase Duiven, Schiphol Trade Park en Werkspoorkwartier in Utrecht bij de laatste vier genomineerden voor de Circular Economy Award 2020.

“Om hoog in de Top 10 te blijven, moeten we blijven groeien. Dat kan op Laarberg.”

Klein Gunnewiek staat in de Top 10 van circulaire autodemontagebedrijven. Omdat schaalvergroting een must is om relevant te blijven, verhuist het familiebedrijf binnenkort naar een nóg groter perceel op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Duurzaamste schakelstation van Nederland

Liandon bouwt op Laarberg het duurzaamste schakelstation van Nederland. LIandon versnelt met dit schakelstation de ontwikkeling van duurzame stations.

Een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek

Met Mueller staat op Laarberg een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek. De bouw is een knappe samenwerking van de bouwer Heembouw, Mueller en installateur De Groot.

Lees meer

Joost Okkema – Directeur

Neem contact op

Heeft u vragen? Laat het ons weten: wij nemen graag contact met u op.