WSi Techniek: ‘Dat onze ambitieuze medewerkers hier in de regio hun uitdaging kunnen vinden, doet veel’

WSi Techniek, een van de eerste ‘bewoners’ van bedrijventerrein Laarberg, koos voor Groenlo als centrale vestigingsplaats voor meerdere bedrijven. Directeur-eigenaar Bart Wopereis geeft aan dat het hem goed bevalt op Laarberg. Ook met het andere bedrijf waar hij mede-eigenaar van is, BINX Smartility, dat er eveneens gevestigd is.

Gestart in 1986

WSi Techniek is een totaalinstallateur die zich bezighoudt met alle facetten binnen de technische installatie. De primaire klanten zijn business-to-business (industrie en utiliteit), (semi)overheden en een klein deel particulieren. De vader van Bart, Bennie Wopereis, startte het bedrijf in 1986 in Lichtenvoorde. Er zijn tegenwoordig een kleine 100 medewerkers, waarvan ongeveer 75 in de buitendienst actief zijn. BINX Smartility, gevestigd in het pand achter WSi Techniek, richt zich voornamelijk op complexe utiliteitsbouw door het hele land, zoals scholen, hogescholen, en universiteiten, sportcomplexen, gemeentehuizen en bibliotheken.

Springplank voor de regio

“Met WSi Techniek waren we één van de eerste bewoners van Laarberg“ aldus Wopereis. “Voor een bedrijf uit Lichtenvoorde is het nogal een stap om naar Groenlo te verhuizen, maar toch deden we het in vol vertrouwen. Na enkele overnames is de naam WSi ontstaan, Wopereis Samenwerkende Installatiebedrijven. Mijn vader besloot in 2003 om daar een centrale huisvesting voor neer te zetten om de verschillende bedrijven in onder te brengen. Daarvoor was de locatie van Laarberg ideaal. Uiteindelijk zijn alle vestigingen in 2015 samengevoegd in Groenlo. Het is niet alleen een centrale locatie, maar ook een goede springplank voor de rest van de regio. De ontsluiting was toen al goed, maar is nu met de nieuwe N18 nog veel beter geworden. Onze collega’s komen uit alle richtingen, van Twente tot aan Arnhem. Daar ligt Groenlo mooi tussenin.”

Mensen binden en boeien

Zelf is hij in 2009 in het bedrijf gestapt, vertelt Wopereis: “Vanaf het begin wilde ik zorgen dat onze medewerkers genoeg uitdaging hebben in hun werk. Er heerst een goede werkmentaliteit hier in de Achterhoek. Dat willen we ondersteunen. Er waren vroeger ook wel eens collega’s die ons verlieten, terwijl ze het eigenlijk ontzettend naar hun zin hadden, omdat ze net genoeg uitdaging mistten. Nu blijft WSi zichzelf en onze mensen door ontwikkelen met BINX Smartility. Medewerkers kunnen binnen onze bedrijven het werk vinden dat zij graag willen doen. Ook dat hangt weer samen met de locatie, want vrijwel alle collega’s komen hier uit de regio. Het feit dat zij in Groenlo hun uitdaging kunnen vinden, doet veel.”

Steeds meer dynamiek

Wopereis is heel erg te spreken over de onderlinge samenwerking op het bedrijventerrein. Hij is zelf actief als bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren van Laarberg: “Doordat er steeds meer bedrijven bijkomen op het terrein, krijgt het steeds meer body. Iedereen heeft ook de intentie om elkaar informeel te ontmoeten en kennis te delen. Daardoor verloopt de samenwerking steeds beter en dynamischer. Soms zie ik het in kleine dingen, zoals kantoormedewerkers die een ommetje maken tussen de middag, maar ook in bijvoorbeeld OV haltes op het terrein. Het is mooi om te zien dat we als bedrijventerrein groeien op al dat soort gebieden.”

Deel dit op social media!

Meer nieuws

Informatieavond bestemmingsplan Laarberg Noord helaas afgelast

Het besluit van het kabinet om horecagelegenheden om 17.00 uur te sluiten, betekent helaas dat de informatieavond over het bestemmingsplan voor Laarberg Noord op 30 november a.s. niet door kan gaan.

Nieuwe showroom, werkplaats én groot magazijn voor aNivo

Laarberg heeft door haar ligging niet alleen voordelen voor bedrijven die veel met transport te maken hebben. Willie Vogteloo is eigenaar van aNivo, leverancier van zonweringen, gordijnen, buitendeuren en nog veel meer.

Ten Kate Vetten is al een eeuw circulair

Afval bestaat eigenlijk niet meer, zelfs niet als het gaat om dierlijke producten. Dat bewijst Ten Kate Vetten met hun ingenieuze manier om nuttige stoffen te winnen uit restproducten.

Vacature: Gebiedsonderneming Laarberg B.V. zoekt lid RvC uit Berkelland

In verband met het vertrek van een lid van de Raad van Commissarissen van de Gebiedsonderneming Laarberg B.V. is zij op zoek naar een kandidaat met economische binding met de gemeente Berkelland.

Gewild bij ondernemers: duurzaam bedrijventerrein Laarberg breidt uit

Het bruist op Laarberg. Op dit veelzijdige, regionale bedrijventerrein midden in de Achterhoek en vlakbij de Duitse grens vonden al veel ambitieuze bedrijven hun nieuwe vestigingsplek.

Flora en Fauna floreren op Laarberg

Bedrijventerrein Laarberg is een duurzaam en circulair bedrijventerrein dat niet alleen veel doet voor zijn ondernemers, maar ook voor de flora en fauna.

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo behaalt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo heeft het certificaat in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald.

Flexibiliteit en ondernemersgeest houden De Klok Dranken gezond

Eén van de eerste bedrijven die zich op Laarberg vestigden, is De Klok Dranken. Als dochteronderneming van Grolsch is deze drankengroothandel welbekend in de omgeving en met de vestiging in Groenlo valt er dan ook van alles op zijn plek.

Wanneer evenementenbranche weer losbarst, heeft Harmat Verhuur alle ruimte om te groeien

Sommige bedrijven op Laarberg hebben meer last van de coronamaatregelen dan andere. Harmat Verhuur heeft er absoluut veel last van.

Neetron Logistics sorteert voor op toekomstige uitbreiding

Logistiekbedrijf Neetron Logistics is de afgelopen jaren flink gegroeid. Deze stijgende lijn wil het bedrijf voortzetten op Laarberg.

Ten Damme breidt gestaag uit op Laarberg

Ten Damme levert houtvezel en zaagsel, maar ook stro en fourage, biomassa en houtpellets. Het is een circulair bedrijf dat restproducten van andere bedrijven omzet in waardevolle producten.

Nieuwe weg Panneman duurzaam aangelegd

Binnenkort is de Panneman open voor gebruik. Deze weg verbindt de Noord- en Zuidgang en is met een duurzaam asfaltmengels aangelegd.

Jury Circular Economy Award: ‘Laarberg zet heel lovenswaardige stappen’

Laarberg zat samen met InnoFase Duiven, Schiphol Trade Park en Werkspoorkwartier in Utrecht bij de laatste vier genomineerden voor de Circular Economy Award 2020.

“Om hoog in de Top 10 te blijven, moeten we blijven groeien. Dat kan op Laarberg.”

Klein Gunnewiek staat in de Top 10 van circulaire autodemontagebedrijven. Omdat schaalvergroting een must is om relevant te blijven, verhuist het familiebedrijf binnenkort naar een nóg groter perceel op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Duurzaamste schakelstation van Nederland

Liandon bouwt op Laarberg het duurzaamste schakelstation van Nederland. LIandon versnelt met dit schakelstation de ontwikkeling van duurzame stations.

Een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek

Met Mueller staat op Laarberg een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek. De bouw is een knappe samenwerking van de bouwer Heembouw, Mueller en installateur De Groot.

Lees meer

Joost Okkema – Directeur

Neem contact op

Heeft u vragen? Laat het ons weten: wij nemen graag contact met u op.