Een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek

Een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek

Met Mueller staat op Laarberg een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek. De bouw is een knappe samenwerking van de bouwer Heembouw, Mueller en installateur De Groot.

Bij het ontwerp van de productiehal kon men al rekening houden met de processen die er zouden komen. Het was vooraf bekend welke machine waar zou komen te staan, zodat de aansluitingen en vloerbelasting aangepast zijn.

Uiteraard is de productiehal helemaal afgestemd op de productieprocessen. 3 km leidingen zorgen er voor dat perslucht en aragon op de juiste plek beschikbaar zijn. Er zijn ook speciale voorzieningen voor het bouwen van tanks, zoals een installatie met een buffer van 100.000 liter water om tanks af te persen ter controle van de kwaliteit. Voor de beitsbadruimte is er een apart luchtbehandelsysteem.

Prettig werkklimaat

Er is veel aandacht voor een prettig werkklimaat en duurzaamheid. De hal is voorzien van vloerverwarming gecombineerd met een warmtepomp. De warmtepomp zorgt in de winter voor verwarming en in de zomer voor koeling. Het is prettig werken in de hal mede dankzij het vele licht dat binnentreedt via raamopeningen in de deuren en lichtdoorlatende gevelplaten.

Duurzaamheid

De duurzaamheid is terug te vinden in de zonnepanelen en warmteterugwinning. Het kantoor wordt bijvoorbeeld mede verwarmd door de restwarmte van de machines. De energiebehoefte van het kantoor is beperkt want het is gebouwd volgens het energielabel A++. Een modern VRF (Variable Refrigerant Flow)-systeem houdt in elk jaargetijde het binnenklimaat prettig voor de medewerkers.

Deel dit op social media!

Joost Okkema – Directeur

Neem contact op

Heeft u vragen? Laat het ons weten: wij nemen graag contact met u op.