Nieuwe weg Panneman duurzaam aangelegd

Laarberg is bewust van de effecten van het terrein op de omgeving en de natuur. Daarom is daar ook bij de werkzaamheden aan Panneman, de nieuwe weg tussen de Noord- en Zuidgang, veel aandacht voor. Vorige week werd de bovenste laag asfaltverharding aangebracht. Het nieuwe asfalt dat KWS eind vorige week heeft aangebracht is een duurzaam asfaltmengsel. Het mengsel wordt ook wel laag-temperatuurasfalt genoemd.

De lage temperatuur betekent minder energiebelasting bij het produceren in de asfaltcentrale én bij het aanbrengen van asfalt. De productietemperatuur ligt namelijk 25 graden lager dan bij vergelijkbaar asfalt. In totaal verbruiken we daardoor tot wel 15% minder CO2-uitstoot per ton. Het laag-temperatuurasfalt bestaat voor meer dan de helft uit hergebruikt asfalt. Er zijn dus minder nieuwe grondstoffen voor nodig om dit te maken Een ander voordeel is dat dit asfalt ook goed te verwerken is bij lage temperaturen.

De Panneman wordt officieel geopend op 19 januari en is, als de weg veilig wordt bevonden, in de loop van volgende week open voor gebruik. Dit is weer een mooie stap in de ontwikkeling van het bedrijventerrein.

Deel dit op social media!

Meer nieuws

Lees meer

Joost Okkema – Directeur

Neem contact op

Heeft u vragen? Laat het ons weten: wij nemen graag contact met u op.