GelrePost blijft groeien, door slimme keuzes en een beetje door corona

Van Lichtenvoorde verhuizen naar Laarberg is een hele stap, maar GelrePost heeft er hele goede redenen voor. Het bedrijf groeit de laatste jaren namelijk als kool. Door slimme keuzes te maken en door de flinke stijging in het aantal pakketbezorgingen in coronatijd. Dat laatste heeft GelrePost – als lokale DHL CityHub – geen windeieren gelegd, zo vertelt eigenaar Thorsten Beerten.

Specialist in de ‘last mile’

GelrePost houdt zich bezig met het verzenden van mailingen en pakketten naar ontvangers over de hele wereld. Daarnaast verzorgt het bedrijf een CityHub functie voor DHL waarbij pakketten worden afgeleverd of afgehaald bij ontvangers in de regio. Vanuit de nieuwe locatie in Groenlo wordt het gebied Varsseveld, Dinxperlo, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Eibergen, Borculo, Ruurlo en Lichtenvoorde bediend. De ‘last mile’, zoals dit in de transportwereld genoemd wordt, is momenteel goed voor zo’n 90% van alle opdrachten van GelrePost.

Drukste dag van het jaar werd de standaard

Het belangrijkste doel dat Thorsten Beerten zichzelf heeft gesteld, is de huidige groei van het bedrijf bij te kunnen houden: “Dat is ook de reden dat we zijn verhuisd. Het is zó snel gegaan de laatste jaren! Zeker toen de coronapandemie begon. Al onze plannen van voor die tijd konden de prullenbak in.”

Toen de pandemie uitbrak, werd het ineens zo druk dat GelrePost dringend nieuwe pakketsorteerders nodig had. Thorsten Beerten zag kansen en klopte aan bij de horecaondernemers in de regio, die erg blij waren dat ze hun medewerkers konden detacheren. Een win/win-situatie.

“Stel je de drukste dag van het jaar voor: dat werd ineens een standaard werkdag voor ons. Die drukte hield maar aan en dat is nog steeds het geval. Mensen hebben het gemak van online bestellen ontdekt en dat heeft ons ontzettend veel werk opgeleverd. We verwerken momenteel tussen de 5.000 en 7.000 pakketten per dag en de verwachting is dat dit de komende jaren verder zal toenemen. “

Met alle DHL bussen én auto's van medewerkers heeft het bedrijf veel ruimte nodig

De ruimte en ontsluiting die nodig is

In eerste instantie wilde Thorsten Beerten graag in Lichtenvoorde blijven met zijn bedrijf, aangezien veel van zijn medewerkers hier wonen. Maar het was moeilijk om daar een geschikt perceel te vinden. Momenteel telt het bedrijf 30 bestelbussen. Als daar de personenauto’s van het personeel bij opgeteld worden, komt het totaal aantal voertuigen uit op 60 á 70 die tegelijkertijd op het terrein aanwezig zijn.

“Komende jaren zullen we blijven groeien en zal het wagenpark nog groter worden. We hebben dus zeker behoefte aan nóg meer ruimte. Die is er op Laarberg. Hier kon ik zelf bepalen hoe groot het kavel moest worden. Plus, qua geluidsnormen en andere normen voor eventuele overlast krijgen we hier geen problemen omdat we op een industrieterrein zitten. We zouden dus 24/7 kunnen werken als dat nodig is. Bovendien ligt Laarberg centraal in ons bezorggebied, zijn we dankzij de nieuwe N18 snel in Varsseveld en Eibergen en dankzij de N319 zo in Winterswijk en Ruurlo.”

Supersnelle verhuizing naar tijdelijk onderkomen

De gesprekken met Laarberg verliepen heel soepel, vertelt Thorsten Beerten. “Het Laarberg team dacht vanaf het begin mee met verschillende opties en de voor- en nadelen daarvan. Dat sprak me aan. Gemaakte keuzes werden meteen opgevolgd en we kregen altijd snel antwoord op onze vragen.

De eerste gesprekken waren in januari 2021, in juni dat jaar besloten we naar Laarberg te gaan. Vervolgens hebben we 1 september 2021 het terrein op naam gekregen. Het tempo zat er vanaf dag één goed in.”

Nadat de grond op naam stond, was een maand later het terrein zover klaar dat Beerten kon starten met de bouw van een tijdelijke hal. GelrePost is in januari 2022 officieel overgegaan. Vanaf dat moment draait de hele operatie vanaf de nieuwe locatie aan de Panneman 4 op Laarberg in Groenlo.

“Voor deze tijdelijke hal hebben we een vergunning van vijf jaar, waardoor we de tijd hebben om alles goed voor elkaar te maken voor de definitieve hal. Een topoplossing. Ik heb echt het gevoel dat Laarberg blij is met onze komst, ze denken en werken mee op alle gebieden.”

De tijdelijke hal van GelrePost

Meer nieuws

Laarberg compenseert bomenkap door aanplant half hectare groen

De bomenkap is noodzakelijk om de kavels in de uitbreidingsplannen die de gemeenteraad dit voorjaar goedkeurde, te realiseren. Omdat Laarberg het bedrijventerrein wel zo groen mogelijk wil houden, is gekozen voor een ambitieus compensatieplan waarvan de aanleg al is gestart.

Open Bedrijvendag Oost Gelre: een kijkje achter de schermen

Twintig bedrijven op Laarberg en Den Sliem openen op 15 oktober 2022 hun deuren. Tijdens deze Open Bedrijvendag Oost Gelre kan iedereen een uniek kijkje achter de schermen nemen bij een aantal van de meest succesvolle en innovatieve (maak)bedrijven van de Achterhoek.

Eerste Achterhoekse Nightwalk loopt door Groenlo en Grolse bedrijven.

Stel je voor: met honderden mede-wandelaars loop je in het donker door de oude stad van Groenlo en dwars door een aantal gave bedrijven. De Lionsclub Groenlo-Slingelanden organiseert vrijdagavond 16 september a.s. de allereerste Nightwalk in de Achterhoek.

Bas Voerman, ecoloog: ‘Laarberg koestert natuurwaarde op bedrijventerrein’

Bedrijventerrein Laarberg heeft een vaste ecoloog in de arm genomen. Sinds dit voorjaar bewaakt Bas Voerman, eigenaar van Ecochore Natuurtechniek, de natuurwaarde op het terrein. We vroegen Voerman wat zijn werk eigenlijk inhoudt, wat er zoal groeit en leeft op Laarberg en hoe het gebied daar mee omgaat.

HAND Hemelvaart op Laarberg ‘waanzinnig’ succes

Met een mooie mix van bezoekers uit Groenlo maar ook ver daarbuiten, was het technofestival volgens de organisatie een prachtige eerste editie. HAND Hemelvaart was een spin-off van het Have a Nice Day Festival dat al jaren plaatsvindt op unieke locaties in deze regio.

Energy Point Laarberg is paradepaardje van Kuster Energy

Echt succesvolle ondernemers zien grote ontwikkelingen voordat anderen die zien en spelen daarop in voordat anderen dat durven. Kuster Energy, voorheen Kuster Olie, is zo’n onderneming. Het eerste Nederlandse oliebedrijf dat groene brandstoffen aanbood en dat slim combineerde met een aantrekkelijke, zakelijke horeca-accommodatie.

BINX Smartility en Gebiedsontwikkeling Laarberg verkennen mogelijkheid bedrijfshotel

Ondernemers Bart Wopereis en Bas Hommelink van BINX Smartility verkennen momenteel de behoefte aan, en haalbaarheid van, een bedrijfshotel op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Have A Nice Day Festival komt naar Laarberg deze Hemelvaart

Dansen? Ook dát kan op Laarberg! Het Have A Nice Day Festival komt op Hemelvaartsdag naar Groenlo. Het Groot Hoornwerk op Laarberg wordt omgetoverd tot een walhalla voor house en techno liefhebbers.

Bestemmingsplan uitbreiding Laarberg-Noord goedgekeurd door gemeenteraad

De gemeenteraad van Oost Gelre heeft ingestemd met het bestemmingsplan voor de uitbreiding van bedrijventerrein Laarberg Noord. "Dit is goed nieuws voor ambitieuze ondernemers en de regio. Er is behoefte aan meer ruimte voor bedrijven; dit besluit is gunstig voor het vestigingsklimaat van Oost Gelderland", aldus Joost Okkema van Gebiedsonderneming Laarberg.

Nieuwe showroom, werkplaats én groot magazijn voor aNivo

Laarberg heeft door haar ligging niet alleen voordelen voor bedrijven die veel met transport te maken hebben. Willie Vogteloo is eigenaar van aNivo, leverancier van zonweringen, gordijnen, buitendeuren en nog veel meer.

Ten Kate Vetten is al een eeuw circulair

Afval bestaat eigenlijk niet meer, zelfs niet als het gaat om dierlijke producten. Dat bewijst Ten Kate Vetten met hun ingenieuze manier om nuttige stoffen te winnen uit restproducten.

Vacature: Gebiedsonderneming Laarberg B.V. zoekt lid RvC uit Berkelland

In verband met het vertrek van een lid van de Raad van Commissarissen van de Gebiedsonderneming Laarberg B.V. is zij op zoek naar een kandidaat met economische binding met de gemeente Berkelland.

Gewild bij ondernemers: duurzaam bedrijventerrein Laarberg breidt uit

Het bruist op Laarberg. Op dit veelzijdige, regionale bedrijventerrein midden in de Achterhoek en vlakbij de Duitse grens vonden al veel ambitieuze bedrijven hun nieuwe vestigingsplek.

Flora en Fauna floreren op Laarberg

Bedrijventerrein Laarberg is een duurzaam en circulair bedrijventerrein dat niet alleen veel doet voor zijn ondernemers, maar ook voor de flora en fauna.

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo behaalt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo heeft het certificaat in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald.

WSi Techniek: ‘Dat onze ambitieuze medewerkers hier in de regio hun uitdaging kunnen vinden, doet veel’

WSi Techniek, een van de eerste ‘bewoners’ van bedrijventerrein Laarberg, koos voor Groenlo als centrale vestigingsplaats voor meerdere bedrijven.

Flexibiliteit en ondernemersgeest houden De Klok Dranken gezond

Eén van de eerste bedrijven die zich op Laarberg vestigden, is De Klok Dranken. Als dochteronderneming van Grolsch is deze drankengroothandel welbekend in de omgeving en met de vestiging in Groenlo valt er dan ook van alles op zijn plek.

Wanneer evenementenbranche weer losbarst, heeft Harmat Verhuur alle ruimte om te groeien

Sommige bedrijven op Laarberg hebben meer last van de coronamaatregelen dan andere. Harmat Verhuur heeft er absoluut veel last van.

Neetron Logistics sorteert voor op toekomstige uitbreiding

Logistiekbedrijf Neetron Logistics is de afgelopen jaren flink gegroeid. Deze stijgende lijn wil het bedrijf voortzetten op Laarberg.

Ten Damme breidt gestaag uit op Laarberg

Ten Damme levert houtvezel en zaagsel, maar ook stro en fourage, biomassa en houtpellets. Het is een circulair bedrijf dat restproducten van andere bedrijven omzet in waardevolle producten.

Nieuwe weg Panneman duurzaam aangelegd

Binnenkort is de Panneman open voor gebruik. Deze weg verbindt de Noord- en Zuidgang en is met een duurzaam asfaltmengels aangelegd.

Jury Circular Economy Award: ‘Laarberg zet heel lovenswaardige stappen’

Laarberg zat samen met InnoFase Duiven, Schiphol Trade Park en Werkspoorkwartier in Utrecht bij de laatste vier genomineerden voor de Circular Economy Award 2020.

“Om hoog in de Top 10 te blijven, moeten we blijven groeien. Dat kan op Laarberg.”

Klein Gunnewiek staat in de Top 10 van circulaire autodemontagebedrijven. Omdat schaalvergroting een must is om relevant te blijven, verhuist het familiebedrijf binnenkort naar een nóg groter perceel op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Duurzaamste schakelstation van Nederland

Liandon bouwt op Laarberg het duurzaamste schakelstation van Nederland. LIandon versnelt met dit schakelstation de ontwikkeling van duurzame stations.

Een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek

Met Mueller staat op Laarberg een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek. De bouw is een knappe samenwerking van de bouwer Heembouw, Mueller en installateur De Groot.

Lees meer

Joost Okkema – Directeur

Neem contact op

Heeft u vragen? Laat het ons weten: wij nemen graag contact met u op.