BINX Smartility en Gebiedsontwikkeling Laarberg verkennen mogelijkheid bedrijfshotel

Ondernemers Bart Wopereis en Bas Hommelink van BINX Smartility verkennen momenteel de behoefte aan, en haalbaarheid van, een bedrijfshotel op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo. In dit bedrijfshotel zouden ondernemingen op het terrein en daarbuiten op een verantwoorde en duurzame manier kenniswerkers, flexwerkers en arbeidsmigranten voor korte en middellange duur kunnen huisvesten. De Gebiedsonderneming Laarberg stimuleert het plan en faciliteert de initiatiefnemers bij de haalbaarheidsstudie.

De initiatiefnemers en de Gebiedsonderneming verwachten met een bedrijfshotel tegemoet te kunnen komen aan de voorziene groei in het aantal kenniswerkers, flexwerkers en tijdelijke arbeidsmigranten in dienst bij de bedrijven op Laarberg en in de regio.

Initiatiefnemers zijn Bart Wopereis en compagnon Bas Hommelink, eigenaren van bouw- en installatiebedrijf BINX Smartility. Zij zetten zelf regelmatig flexwerkers in voor installatie- en bouwwerkzaamheden en investeerden recent nog in een onderneming die op een verantwoorde manier Poolse installatieteams in Nederland detacheert en huisvest.

“Als wij onze tijdelijke medewerkers op Laarberg kunnen huisvesten, bespaart dat niet alleen flink wat gereden kilometers en tijd. We hebben dan ook de zekerheid dat mensen die voor ons aan het werk zijn, verblijven op een prettige, veilige plek met alle voorzieningen die ze nodig hebben”, aldus Bart Wopereis. Bijkomend voordeel is dat detacheringsorganisaties dikwijls woningen in kernen en centra kopen om hun medewerkers in te huisvesten. Die huizen blijven nu beschikbaar voor starters of doorstromers op de woningmarkt.

De Gebiedsonderneming Laarberg ziet het bedrijfshotel als een kansrijke uitbreiding van de bestaande service aan ondernemers op het terrein en in de regio. Ze steunt daarom de verkenning van het plan. Henk Hoogmoed, expert Gebiedsontwikkeling, Financieel management & Huisvesting en onderdeel van team Laarberg: “Hoogstaand ontworpen en goed geëxploiteerde huisvesting ter plaatse, zou een mooi alternatief vormen voor de medewerkers die nu dagelijks heen en weer worden gebracht van Laarberg naar bijvoorbeeld Arnhem. Zowel voor de medewerkers en ondernemingen, als voor het milieu zien wij voordelen. Bovendien betekent huisvesting op Laarberg dat er geen direct omwonenden zijn rondom het bedrijfshotel, terwijl de medewerkers op een fijne, groene plek wonen vlak bij hun werk.”

Momenteel is het plan in de fase van een haalbaarheidsstudie. Recent is bij de VvE van Laarberg de (verwachte) behoefte aan een bedrijfshotel uitgevraagd. Twee derde van de respondenten geeft aan in de nabije toekomst meerwaarde te zien in het initiatief. “Volgende stap is om het plan voor te leggen aan de leden van de Industriële Kring Groenlo en Lichtenvoorde, om ook daar de behoefte te toetsen. Verder hebben we een architect ingeschakeld voor een telmodel, een basaal ontwerp dat de mogelijkheden van het plan inzichtelijk maakt.”

Om de kwaliteit van de voorzieningen en de exploitatie te waarborgen heeft de Gebiedsonderneming een uitgebreid programma van eisen opgesteld. Hierin is onder andere bovenstaande mix van verblijvenden vastgelegd, maar ook een maximale verblijfsduur en normen voor de exploitatie en de te bouwen verblijfsunits en faciliteiten. Ook is er een mogelijk kavel aangewezen, op een zichtlocatie nabij de afrit van de N18. Wopereis en Hommelink geven aan de eisen in het programma van Laarberg te willen overtreffen. “Omdat het kavel niet dicht bij de kern van Groenlo ligt, denken we bijvoorbeeld aan diverse faciliteiten voor de medewerkers, zoals een uitgiftepunt voor dagelijkse boodschappen, vermaak en leenfietsen om mee naar hun werk te gaan.”

Meer nieuws

Laarberg compenseert bomenkap door aanplant half hectare groen

De bomenkap is noodzakelijk om de kavels in de uitbreidingsplannen die de gemeenteraad dit voorjaar goedkeurde, te realiseren. Omdat Laarberg het bedrijventerrein wel zo groen mogelijk wil houden, is gekozen voor een ambitieus compensatieplan waarvan de aanleg al is gestart.

Open Bedrijvendag Oost Gelre: een kijkje achter de schermen

Twintig bedrijven op Laarberg en Den Sliem openen op 15 oktober 2022 hun deuren. Tijdens deze Open Bedrijvendag Oost Gelre kan iedereen een uniek kijkje achter de schermen nemen bij een aantal van de meest succesvolle en innovatieve (maak)bedrijven van de Achterhoek.

Eerste Achterhoekse Nightwalk loopt door Groenlo en Grolse bedrijven.

Stel je voor: met honderden mede-wandelaars loop je in het donker door de oude stad van Groenlo en dwars door een aantal gave bedrijven. De Lionsclub Groenlo-Slingelanden organiseert vrijdagavond 16 september a.s. de allereerste Nightwalk in de Achterhoek.

Bas Voerman, ecoloog: ‘Laarberg koestert natuurwaarde op bedrijventerrein’

Bedrijventerrein Laarberg heeft een vaste ecoloog in de arm genomen. Sinds dit voorjaar bewaakt Bas Voerman, eigenaar van Ecochore Natuurtechniek, de natuurwaarde op het terrein. We vroegen Voerman wat zijn werk eigenlijk inhoudt, wat er zoal groeit en leeft op Laarberg en hoe het gebied daar mee omgaat.

HAND Hemelvaart op Laarberg ‘waanzinnig’ succes

Met een mooie mix van bezoekers uit Groenlo maar ook ver daarbuiten, was het technofestival volgens de organisatie een prachtige eerste editie. HAND Hemelvaart was een spin-off van het Have a Nice Day Festival dat al jaren plaatsvindt op unieke locaties in deze regio.

Energy Point Laarberg is paradepaardje van Kuster Energy

Echt succesvolle ondernemers zien grote ontwikkelingen voordat anderen die zien en spelen daarop in voordat anderen dat durven. Kuster Energy, voorheen Kuster Olie, is zo’n onderneming. Het eerste Nederlandse oliebedrijf dat groene brandstoffen aanbood en dat slim combineerde met een aantrekkelijke, zakelijke horeca-accommodatie.

Have A Nice Day Festival komt naar Laarberg deze Hemelvaart

Dansen? Ook dát kan op Laarberg! Het Have A Nice Day Festival komt op Hemelvaartsdag naar Groenlo. Het Groot Hoornwerk op Laarberg wordt omgetoverd tot een walhalla voor house en techno liefhebbers.

GelrePost blijft groeien, door slimme keuzes en een beetje door corona

Van Lichtenvoorde verhuizen naar Laarberg is een hele stap, maar GelrePost heeft er hele goede redenen voor. Het bedrijf groeit de laatste jaren namelijk als kool. Door slimme keuzes te maken en door de flinke stijging in het aantal pakketbezorgingen in coronatijd. Dat laatste heeft GelrePost - als lokale DHL CityHub - geen windeieren gelegd, zo vertelt eigenaar Thorsten Beerten.

Bestemmingsplan uitbreiding Laarberg-Noord goedgekeurd door gemeenteraad

De gemeenteraad van Oost Gelre heeft ingestemd met het bestemmingsplan voor de uitbreiding van bedrijventerrein Laarberg Noord. "Dit is goed nieuws voor ambitieuze ondernemers en de regio. Er is behoefte aan meer ruimte voor bedrijven; dit besluit is gunstig voor het vestigingsklimaat van Oost Gelderland", aldus Joost Okkema van Gebiedsonderneming Laarberg.

Nieuwe showroom, werkplaats én groot magazijn voor aNivo

Laarberg heeft door haar ligging niet alleen voordelen voor bedrijven die veel met transport te maken hebben. Willie Vogteloo is eigenaar van aNivo, leverancier van zonweringen, gordijnen, buitendeuren en nog veel meer.

Ten Kate Vetten is al een eeuw circulair

Afval bestaat eigenlijk niet meer, zelfs niet als het gaat om dierlijke producten. Dat bewijst Ten Kate Vetten met hun ingenieuze manier om nuttige stoffen te winnen uit restproducten.

Vacature: Gebiedsonderneming Laarberg B.V. zoekt lid RvC uit Berkelland

In verband met het vertrek van een lid van de Raad van Commissarissen van de Gebiedsonderneming Laarberg B.V. is zij op zoek naar een kandidaat met economische binding met de gemeente Berkelland.

Gewild bij ondernemers: duurzaam bedrijventerrein Laarberg breidt uit

Het bruist op Laarberg. Op dit veelzijdige, regionale bedrijventerrein midden in de Achterhoek en vlakbij de Duitse grens vonden al veel ambitieuze bedrijven hun nieuwe vestigingsplek.

Flora en Fauna floreren op Laarberg

Bedrijventerrein Laarberg is een duurzaam en circulair bedrijventerrein dat niet alleen veel doet voor zijn ondernemers, maar ook voor de flora en fauna.

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo behaalt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo heeft het certificaat in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald.

WSi Techniek: ‘Dat onze ambitieuze medewerkers hier in de regio hun uitdaging kunnen vinden, doet veel’

WSi Techniek, een van de eerste ‘bewoners’ van bedrijventerrein Laarberg, koos voor Groenlo als centrale vestigingsplaats voor meerdere bedrijven.

Flexibiliteit en ondernemersgeest houden De Klok Dranken gezond

Eén van de eerste bedrijven die zich op Laarberg vestigden, is De Klok Dranken. Als dochteronderneming van Grolsch is deze drankengroothandel welbekend in de omgeving en met de vestiging in Groenlo valt er dan ook van alles op zijn plek.

Wanneer evenementenbranche weer losbarst, heeft Harmat Verhuur alle ruimte om te groeien

Sommige bedrijven op Laarberg hebben meer last van de coronamaatregelen dan andere. Harmat Verhuur heeft er absoluut veel last van.

Neetron Logistics sorteert voor op toekomstige uitbreiding

Logistiekbedrijf Neetron Logistics is de afgelopen jaren flink gegroeid. Deze stijgende lijn wil het bedrijf voortzetten op Laarberg.

Ten Damme breidt gestaag uit op Laarberg

Ten Damme levert houtvezel en zaagsel, maar ook stro en fourage, biomassa en houtpellets. Het is een circulair bedrijf dat restproducten van andere bedrijven omzet in waardevolle producten.

Nieuwe weg Panneman duurzaam aangelegd

Binnenkort is de Panneman open voor gebruik. Deze weg verbindt de Noord- en Zuidgang en is met een duurzaam asfaltmengels aangelegd.

Jury Circular Economy Award: ‘Laarberg zet heel lovenswaardige stappen’

Laarberg zat samen met InnoFase Duiven, Schiphol Trade Park en Werkspoorkwartier in Utrecht bij de laatste vier genomineerden voor de Circular Economy Award 2020.

“Om hoog in de Top 10 te blijven, moeten we blijven groeien. Dat kan op Laarberg.”

Klein Gunnewiek staat in de Top 10 van circulaire autodemontagebedrijven. Omdat schaalvergroting een must is om relevant te blijven, verhuist het familiebedrijf binnenkort naar een nóg groter perceel op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Duurzaamste schakelstation van Nederland

Liandon bouwt op Laarberg het duurzaamste schakelstation van Nederland. LIandon versnelt met dit schakelstation de ontwikkeling van duurzame stations.

Een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek

Met Mueller staat op Laarberg een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek. De bouw is een knappe samenwerking van de bouwer Heembouw, Mueller en installateur De Groot.

Lees meer

Joost Okkema – Directeur

Neem contact op

Heeft u vragen? Laat het ons weten: wij nemen graag contact met u op.