Wanneer evenementenbranche weer losbarst, heeft Harmat Verhuur alle ruimte om te groeien

Sommige bedrijven op Laarberg hebben meer last van de coronamaatregelen dan andere. Harmat Verhuur heeft er absoluut veel last van, want zij verhuren voornamelijk producten als kassa’s en toiletunits aan festivals en andere evenementen. Marlien Huurneman en Koen de Graaf, die het familiebedrijf in 2016 heeft overgenomen, werken hard om de klappen van covid-19 op te vangen. Want de plannen voor de toekomst zijn al gemaakt.

170 units in de verhuur

Harmat Verhuur begon meer dan 25 jaar geleden met het verhuren van hun eerste toiletwagen. Inmiddels verhuurt het bedrijf onder andere totale toiletunits, douches, kassa’s, kantoorunits, garderobes, koelingen en andere toebehoren aan de evenementenbranche. In totaal zijn dat zo’n 170 verhuurbare units en er werken nu zes mensen bij het bedrijf. Wanneer het nodig is – en voor covid-19 was dat regelmatig – kunnen extra mensen ingeschakeld worden uit een flexibele schil.

Door, stapje voor stapje

“Het bedrijf is ooit begonnen met één toiletwagen en steeds verder gegroeid. Omdat we steeds meer ruimte nodig hadden, verhuisden we destijds naar Den Sliem en later naar Laarberg,“ vertelt Huurneman. “Koen en ik hielpen vroeger al mee als dat nodig was, maar pas in 2017 ben ik fulltime aan de slag gegaan voor Harmat Verhuur. Ons doel is om gestaag verder te groeien, eigenlijk precies zoals het tot nu toe gegaan is. Van één vrachtwagen gingen we naar vier stuks. Zo willen we door, stapje voor stapje.”

Corona verpest het verwachte topjaar

Het jaar 2020 had een belangrijke stap moeten worden in die groei, maar dat ging niet door. Huurneman: “We hadden alles klaar om er écht voor te gaan, inclusief een nieuwe website. Mede door de vele evenementen rondom 75 jaar vrijheid verwachtten we een topjaar. Maar dat liep anders. Bij een enkel bedrijf plaatsen we een toiletunit, omdat chauffeurs niet naar binnen mogen. En bij campings en teststraten hebben we units staan. Heel mondjesmaat allemaal.” Maar Harmat ziet licht aan het einde van de tunnel, zeker nu er succesvol proeven worden gedaan met evenementen. Gelukkig, want er is al flink ingezet op groei van het bedrijf.

Extra ruimte voor de toekomst

Vlak voordat corona toesloeg, heeft Harmat Verhuur een extra kavel aan de achterzijde in gebruik genomen. Dat wordt nu gebruikt voor opslag van units, maar is ook bedoeld om voor de toekomst meer materieel te kunnen maken en onderhouden. Huurneman: “Wij maken alle units zelf en onderhoud daarvan is heel belangrijk. Ruim een jaar geleden hebben we bijvoorbeeld drie grote festivalunits gebouwd waar twintig toiletten in zitten. Daar hebben we ruimte voor nodig.”

Logistiek een goede plek

De grootte van kavel en de goede locatie qua logistiek management waren voor Harmat Verhuur de redenen om voor Laarberg te kiezen. Dat bevalt ze ook prima, aldus Huurneman: “We hebben een tankstation om de hoek en we zijn zo op weg richting onze klanten. We zitten hier echt goed. En we hebben fijn contact met de buren en de gebiedsonderneming.”

Deel dit op social media!

Meer nieuws

Gewild bij ondernemers: duurzaam bedrijventerrein Laarberg breidt uit

Het bruist op Laarberg. Op dit veelzijdige, regionale bedrijventerrein midden in de Achterhoek en vlakbij de Duitse grens vonden al veel ambitieuze bedrijven hun nieuwe vestigingsplek.

Flora en Fauna floreren op Laarberg

Bedrijventerrein Laarberg is een duurzaam en circulair bedrijventerrein dat niet alleen veel doet voor zijn ondernemers, maar ook voor de flora en fauna.

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo behaalt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo heeft het certificaat in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald.

WSi Techniek: ‘Dat onze ambitieuze medewerkers hier in de regio hun uitdaging kunnen vinden, doet veel’

WSi Techniek, een van de eerste ‘bewoners’ van bedrijventerrein Laarberg, koos voor Groenlo als centrale vestigingsplaats voor meerdere bedrijven.

Flexibiliteit en ondernemersgeest houden De Klok Dranken gezond

Eén van de eerste bedrijven die zich op Laarberg vestigden, is De Klok Dranken. Als dochteronderneming van Grolsch is deze drankengroothandel welbekend in de omgeving en met de vestiging in Groenlo valt er dan ook van alles op zijn plek.

Neetron Logistics sorteert voor op toekomstige uitbreiding

Logistiekbedrijf Neetron Logistics is de afgelopen jaren flink gegroeid. Deze stijgende lijn wil het bedrijf voortzetten op Laarberg.

Vragen en antwoorden over de ‘mestvergister’ op Laarberg

Vragen en antwoorden over de ‘mestvergister’ op Laarberg. Windvision geeft zelf antwoorden op vragen waar nog onduidelijkheid over kan zijn.

Ten Damme breidt gestaag uit op Laarberg

Ten Damme levert houtvezel en zaagsel, maar ook stro en fourage, biomassa en houtpellets. Het is een circulair bedrijf dat restproducten van andere bedrijven omzet in waardevolle producten.

Nieuwe weg Panneman duurzaam aangelegd

Binnenkort is de Panneman open voor gebruik. Deze weg verbindt de Noord- en Zuidgang en is met een duurzaam asfaltmengels aangelegd.

Jury Circular Economy Award: ‘Laarberg zet heel lovenswaardige stappen’

Laarberg zat samen met InnoFase Duiven, Schiphol Trade Park en Werkspoorkwartier in Utrecht bij de laatste vier genomineerden voor de Circular Economy Award 2020.

“Om hoog in de Top 10 te blijven, moeten we blijven groeien. Dat kan op Laarberg.”

Klein Gunnewiek staat in de Top 10 van circulaire autodemontagebedrijven. Omdat schaalvergroting een must is om relevant te blijven, verhuist het familiebedrijf binnenkort naar een nóg groter perceel op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo.

Duurzaamste schakelstation van Nederland

Liandon bouwt op Laarberg het duurzaamste schakelstation van Nederland. LIandon versnelt met dit schakelstation de ontwikkeling van duurzame stations.

Een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek

Met Mueller staat op Laarberg een van de modernste maakbedrijven van de Achterhoek. De bouw is een knappe samenwerking van de bouwer Heembouw, Mueller en installateur De Groot.

Lees meer

Joost Okkema – Directeur

Neem contact op

Heeft u vragen? Laat het ons weten: wij nemen graag contact met u op.